Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Nastavení cookies

Role rodičů ve vzdělání dětí

Každý rodič chce pro své děti to nejlepší. Každý rodič byl jednou dítětem a většina rodičů dětí školou povinných má ještě stále i své rodiče či prarodiče. Tyto tři až čtyři generace tvoří přímou linii rodinných vztahů, ve kterých hledáme zázemí, bezpečí a ve kterých si vzájemně předáváme zkušenosti. Součástí je samozřejmě i rozvětvená rodina dalších příbuzných, ale ta se postupně s každou další generací té hlavní linii vzdaluje.

Jaká je vlastně role nás rodičů? Jak pozná rodič, že dělá pro děti to nejlepší? Asi jste všichni někdy slyšeli rčení o prokázání medvědí služby. To znamená, že děláte něco pro někoho s dobrým úmyslem, ale výsledek vaší snahy dotyčnému spíše uškodil, nežli pomohl.

Já jsem také rodič. Také chci dát svým dětem to nejlepší. Chci, aby byly dobře vychované, aby měly dobré vzdělání, aby se chovaly ve společnosti slušně. Zároveň chci, aby se uměly s životem poprat a aby věděly, jak vyřešit obtížné životní situace, na které se nelze předem pečlivě připravit. Z toho důvodu vytvářím svým dětem vhodné podmínky pro to, aby mohly naplno rozvíjet své nadání a schopnosti a zlepšovat se v tom, co není jejich silnými stránkami.

My rodiče jsme průvodci našich dětí životem. Naším úkolem není udělat za ně věci, a prokazovat jim tím medvědí službu, protože by si pak v budoucnu nebyly schopny poradit samy. Naším úkolem je naopak vystavovat je průběžně novým a novým výzvám, úměrným jejich věku, a pomáhat jim je vlastními silami a zkušenostmi překonávat. Provádíme je životem a ukazujeme jim, co je správné, účinné a na co si mají dávat pozor. Stejně tak to dělali přirozeně naši předkové, kteří žili ve skupinách, ve kterých byly zakořeněny všechny zkušenosti a znalosti často koncentrované v různých rolích stařešinů a dalších vážených a znalých členů.

My jsme Pojďme do zoo™ a jsme tu pro vás-rodiče, abychom vám usnadnili cestu na vaší životní misi při provádění vašich dětí jejich životem. Nastupte s námi spolu s vašimi dětmi na zábavnou pouť po zoologických zahradách České republiky a poznejte novou formu vzdělání a předávání zkušeností. Objevujte s námi zajímavosti o zvířatech, řešte jednoduché, jakož i složité otázky, luštěte rébusy a poznávejte zvířata podle malých detailů jejich těl. Díky našim zábavným průvodcům a hrám se budete všichni společně bavit. Ten ví tamto, ten zase tohle a společně vždy dojdete k cíli. Čekají na vás unikátní odměny v každé hře, sady přídavných materiálů ke stažení a také hodně rámečků a nálepek na ozdobení vašich fotografií z výletů a putování s námi. Zábava pro celou rodinu čeká a vy můžete být její součástí. Vytvořte si zdarma účet v naší webové aplikaci Pojďme do zoo™ a začněte třeba s volně dostupnou hrou Volavka, která vás ihned potěší.

Mgr. Jiří Švec

Majitel projetu Pojďme do zoo™

Pojďme do zoo™ je zábava pro celou rodinu

Naše hry jsou jako interaktivní knížky plné fotografií, pěkné grafiky a zajímavých informací o zvířatech. Jsou plně namluvené a lze je hrát jak v zoo, tak kdekoliv. 

www.pojdmedozoo.cz

apps.fluxorm.com/pojdmedozoo

www.facebook.com/pojdmedozoo

www.instagram.com/pojdmedozoo